Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Dode vogels door de vorst

7 februari 2012

PAPENDRECHT - Voor deze vogel is het te laat. Waarschijnlijk betreft het hier een jonge zwaan. Hij zat vastgevroren aan de rand van een wak onder een waterdoorgang in Papendrecht. Aan de ander kant zwommen verdwaasd nog wat meerkoeten rond. De vogels hebben het zwaar en hebben onze hulp nodig deze winter. Net als voor ons is ook voor de vogels de winter plotseling gekomen en zij hebben lang niet altijd een huis met een warme kachel.

Vogelbescherming Nederland roept dus op om vogels extra bij te voeren: Met pindaslingers, vetbollen, maar ook broodkruimels en stukjes fruit. De vogels hebben namelijk extra voedsel nodig om zich warm te houden, maar kunnen extra weinig vinden vanwege de sneeuw en de vorst.

 

Lees meer over:

vogels winter vogelbescherming
Deel dit bericht met je vrienden!