Sunday 19 September 2021

Alles over Papendrecht

Winter meteen over door ferme dooi

13 februari 2012

PAPENDRECHT - De winter gaat, zo plotseling als hij gekomen is. Na ruim 370 uur  voortdurende vorst in Nederland is vandaag de stekker uit de vriezer getrokken. Overal druppelt en smelt het. Weg met witte landschappen en ijs. Waar zaterdag nog vele schaatstochten geschaatst konden worden, is het ijs nu nauwelijks tot niet meer beschaatsbaar. Blurrie en smurrie blijven achter, getooid door een grauwe lucht.

Toch is deze tijd ook weer mooi op zichzelf staand. De winter wordt opgeruimd, we kunnen uitzien naar een lente, nieuw leven en hopelijk een lekker warm zonnetje. Het zal misschien nog even duren, maar als we de weermodellen mogen geloven, is het met de kou definitief gedaan. 

Donkere wolken boven Papendrecht

Dit is wel een beetje een andere lucht dan die we afgelopen weken gewend waren

De sneeuw gaat weg

Wegsmeltende sneeuw kan soms toch ook heel mooi zijn. Zo'n sneeuwhoop heeft soms allemaal mooie kleuren en vormen. 

IJsschotsen

Ook van het ijs moeten we afscheid nemen. Hier op het Nieuwland Parc in Papendrecht blijven schotsen in de bomen hangen, omdat het ijs, broos geworden, breekt maar dan tussen de bomen blijft hangen.

Lees meer over:

Nieuwland Parc sneeuw dooi
Deel dit bericht met je vrienden!