vrijdag 22 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Project Noordoevers: Verantwoordelijk zijn of verantwoordelijkheid nemen?

1 maart 2012

PAPENDRECHT - Bij het nieuwbouwproject Noordoevers in regiogemeente Hendrik-Ido-Ambacht gaat het niet goed. De woningmarkt zit tegen en het project loopt financieel uit de hand. Het Drechtstedenbestuur luidt de noodklok en vraagt de regiogemeenten om hulp.

Voor de ChistenUnie fractie in Papendrecht is het glashelder: “Als je ergens verantwoordelijk voor bent moet je niet weglopen voor de consequenties.”

Anton Rietveld (CU):“Formeel zijn we ook als Papendrecht lotgenoot van de financiële rampspoed, althans zo wordt ons uitgelegd. Raadslid Huijzer van de CU is niet overtuigd dat het juridisch zo’n vaart loopt. Laat men dit eerst maar aantonen is zijn eerste reactie. In het bedrijfsleven is het risico immers beperkt tot het ingebrachte vermogen, in dit geval “een paar ton”.

Binnen de overheid ligt dit iets anders volgens de toelichting van gemeenteadviseur Van Jolingen. “Je laat een project dan niet zomaar ploffen”. Fractievoorzitter Rietveld meent dat behalve het contract ook de rol van bondgenoot meespeelt. Net als in een huwelijk ben je niet alleen in goede maar ook in slechte tijden op elkaar aangewezen. Huwelijkse voorwaarden zijn dan niet relevant. Uitstappen geeft hem het gevoel bewust echtbreuk te plegen met de hoop op een lage alimentatie. Samen tot een oplossing komen geeft een beter perspectief voor de toekomst. Kortom, een lastig dossier waar maandag 5 maart een besluit over wordt gevraagd.”

 

Deel dit bericht met je vrienden!