Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

VV Drechtstreek koploper

12 maart 2012

PAPENDRECHT - In de 2e klasse F heeft Drechtstreek de koppositie overgenomen van WNC dat met 3-6 verloor van DFC. Ook Pelikaan, dat derde stond en dat GJS met 7-0 versloeg, streefde WNC voorbij en staat nu op de tweede plaats van de ranglijst.

Vooral de eerste helft van de wedstrijd in Meerkerk was een lust voor het oog. De twee aanvallende ploegen die in een hoog tempo over en weer scoringskansen creëerden, hielden elkaar een kwartier lang goed in evenwicht. Toen was het Remco Koremans die met een keihard, geplaatst schot doelman Lex Kramers passeerde en de 0-1 aantekende. De goed combinerende Drechtstreek voorhoede rook zijn kansen en in de 28e minuut was het Chris Koremans die zijn doelpunt van de middag mee pikte. Nog geen drie minuten later was Peter van de Merwe op aangegeven van Remco Koremans goed voor de 0-3. Met die stand werd een eerste helft afgesloten waarin Drechtstreek zowel aanvallend als verdedigend zijn tegenstander de baas was. Ook de slag op het middenveld, waar Stefan Jonkman een goede wedstrijd speelde, viel duidelijk in het voordeel van de Papendrechters uit.

Na rust zag het er allemaal wat minder mooi uit. Er werd door beide ploegen keihard gewerkt, maar de mooie combinaties uit de eerste helft bleven achterwege. In de 79e minuut was Joey van Putten namens Meerkerk goed voor een uiterst fraai doelpunt door de bal uit een vrije trap van flinke afstand over de graaiende handen van doelman Timo Epping heen in de kruising van het doel te plaatsen: 1-3. Met een goed gestopt schot van Timo van der Want voorkwam doelman Kramers aan de andere in eerste instantie de 1-4 maar in de 89ste minuut wist Geraldo Alken, die een kwartier voor het eind was ingevallen, toch de 1-4 op het bord te brengen. Kort voor het eind maakte Brian Vink er met een kopbal voor de statistieken nog 2-4 van.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek om 14:30 uur de thuiswedstrijd tegen Schelluinen.

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!