dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

PKC wint eenvoudig derby tegen Deetos

12 maart 2012

PAPENDRECHT - Op zaterdagavond 10 maart was het weer "DeetosSnel - PKC tijd", een altijd beladen streekderby, een wedstrijd met prestige als bijkomende inzet en natuurlijk moest het een groen-witte avond worden.

De openingsfase was voor de Papendrechters, waar de dames er echt zin inhadden. Lara, Susanne en 2x Mady: 0-4. De toon was gezet. Deetos wist aan te haken 1-4, maar Lara counterde direct: 1-5. En daarna namen de mannen van PKC het scoren over. Laurens. Rutger en Richard (2x) en daarmee werd het een verschil van zes: 3-9, bijna halverwege de eerste helft.
 
Voor Deetos was het een reden om een time out te nemen, maar echt helpen deed het niet. Suzanne Struik en Richard brachten PKC naar zeven verschil: 4-11. Deetos wist daarna behoorlijk terug te komen door vier treffers op rij: 8-11 met nog minder dan vijf minuten tot de rust.
 Bij PKC liep het even wat minder, veel ballen draaiden eruit of ketsten af van de rand van de korf. Er moest een strafworp komen om deze fase te doorbreken: Laurens 8-12 en daarna ging het weer wat beter: Suzanne Struik: 8-13 en direct daarna nogmaals: 8-14, wat ook de ruststand was.
 
PKC begon ook goed aan de tweede helft en liep verder uit naar 8-18. De honger was nog niet gestild: 8-19 Laurens en daarna Suzanne vanaf de stip: 10-20. In Dordrecht barstte al vrij vroeg het groen-witte feest los.
 
PKC nam wat gas terug. De stand 11-21 mocht geruststellend worden genoemd. Suzanne Struik wilde nog wel even aan haar doelsaldo werken: 11-22. PKC won uiteindelijk gemakkelijk in Dordrecht: 13-24.

Foto: Peter Besemer

Lees meer over:

korfbal pkc deetossnel
Deel dit bericht met je vrienden!