Saturday 25 September 2021

Alles over Papendrecht

Actie “Stop voor de zebra”

14 maart 2012 (door Liesanne)

PAPENDRECHT - Op woensdag 14 maart 2012 vond op de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht de actie ‘stop voor de zebra’ plaats. Bij twee oversteekplaatsen op de kruising met de Jan Steenlaan deelden ‘zebra’s flyers en een presentje uit.

De actie maakt onderdeel uit van de aanpak onder de naam ‘Veilig verkeer? Ik doe mee!’ van twintig wegen waar veel ongevallen plaatsvinden in de regio Zuid-Holland-Zuid. De actie ‘stop voor de zebra’ heeft als doel zowel de automobilisten als de voetgangers te attenderen en te informeren over de zebra. Bij de zebra op de Burgemeester Keijzerweg worden automobilisten en voetgangers op een ludieke manier aangesproken. Na een kort gesprek krijgen zij een flyer en een presentje. Op de flyer staat uitgelegd wat van de verkeersdeelnemers verwacht wordt bij een zebralocatie. Daarnaast staat er een aantal vragen over zebra’s op de flyer. Wie de vragen invult en de flyer opstuurt maakt kans op een leuke prijs.

Het Verkeershandhavingsteam van de politie Zuid-Holland-Zuid begon op maandag 30 januari 2012 met de aanpak van twintig wegen waar veel ongevallen plaatsvinden. Het team besteedt dit jaar uitgebreid aandacht aan deze locaties. Iedere veertien dagen komen twee locaties uit de top 20 aan de beurt waar medewerkers van het Verkeershandhavingsteam en andere politieafdelingen intensief gaan controleren. Na deze twee weken blijven de wegen uiteraard onder de aandacht. De politie hoopt met deze aanpak de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal verkeersongevallen terug te dringen. Want ieder verkeersongeluk is er immers een teveel. Maandag 12 maart 2012 begonnen voor twee weken de controles op de Edisonweg in Alblasserdam en de Nieuwe Wolpherensedijk in Gorinchem. 

 
Deel dit bericht met je vrienden!