maandag 25 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Winst en verlies voor Olympia

19 maart 2012

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag kwamen twee teams van Olympia in actie in het Rayon Turn Toernooi. De instappers, de jongste wedstrijdturnsters, turnden hun tweede wedstrijd tegen Kracht & Vriendschap uit Nieuw-Lekkerland en wisten deze wedstrijd te winnen. De senioren B turnden ‘s avonds hun eerste poulewedstrijd tegen O&O Zwijndrecht en maakten het heel spannend. Uiteindelijk ging de winst met een halve punt verschil naar O&O.

 
Bij de instappers waren de eerste vier plekken in de individuele uitslag voor Olympia: Hélène Borsje werd eerste, Loïs de Jong tweede, Lindsey Koenders derde en Kayla Cleton vierde. Este Kamsteeg ontbrak deze wedstrijd door ziekte. Verder turnden voor Olympia: Loïs de Jong, Lindsey Koenders, Kayla Cleton, Hélène Borsje, Rosanne Reedijk, Sanne van der Poel en Loïs van der Ende.
 
Bij de senioren waren er behoorlijk wat blessures, zowel bij de turnsters van Olympia als van Zwijndrecht, maar uiteindelijk hadden beide teams op ieder toestel vijf turnsters aan de start en werd het een gezellige wedstrijd. En spannend was het: brug en vloer werden gewonnen door Olympia. Op sprong en balk ging de winst naar O & O. Kirsten Kuntz won in haar eerste seniorenwedstrijd dik het individuele klassement met maar liets 44.15. Laura Nieuwstraten van O&O werd 2e met 41.55 en 3e werd Ellen van Beelen van O&O met 41.15.
 
Tussen de wedstrijden door gaf Olympia een demonstratie tijdens NL DOET. Het publiek kreeg een demo te zien van alle wedstrijdturnsters op muziek van de Leeuwenkoning. Daarna werd er acrobatiek getoond op de lange matten. Het publiek waardeerde het optreden met een hard applaus. En voor de turnsters was het erg leuk om eens buiten te turnen en hun talenten te laten zien.

Lees meer over:

toernooi turnen olympia
Deel dit bericht met je vrienden!