vrijdag 5 maart 2021

Alles over Papendrecht

Twee lange afstandskampioenen bij de Geul

26 maart 2012 (door Liesanne)

PAPENDRECHT - In het zwembad in Dordrecht werden dit weekend de districtskampioenschappen lange afstanden gezwommen. Tijdens deze wedstrijd komen de echte kilometervreters aan de start: de afstanden die gezwommen worden beginnen bij 400 meter voor de jongsten tot 1500 meter voor de oudere zwemmers. Ook staat voor de oudere zwemmers nog de 400 wissel op het programma. Per leeftijdscategorie komen de snelste acht zwemmers van Zuid Holland aan de start dus plaatsing voor deze kampioenschappen is al een prestatie op zich.

Voor de Geul hadden Pauline Tieleman, Tino Huurman, Max Muller, Ben Muller, Jesse de Win, Tim Muller en Giovanni den Ouden zich weten te plaatsen. Twee Geul zwemmers slaagden erin om de titel Lange Afstandskampioen in de wacht te slepen. Op de 400 wissel bij jongens junioren 4 was het Jesse de Win die alle concurrenten na een spannende race de baas was en het goud pakte. In de categorie jongens jeugd pakte Tim Muller de titel en het goud met een goed opgebouwde race op de 1500 vrij.

Ben Muller greep in de categorie jongens junioren 2 net naast de medailles op de 400 wissel, hij werd vierde maar voldeed wel aan de NJK limiet op deze afstand.

Deel dit bericht met je vrienden!