dinsdag 28 september 2021

Alles over Papendrecht

Nieuw schakel systeem voor Pelsertflat

5 april 2012 (door Liesanne)

PAPENDRECHT - In opdracht van woningcorporatie Woonkracht10 heeft Energy Outsourcing Solutions in de Pelsertflat aan de Rembrandtlaan een nieuw schakel systeem geplaatst waarmee hulpdiensten op afstand ventilatie-installaties uit kunnen schakelen. Bij calamiteiten volstaat een spreekwoordelijke druk op de knop om te voorkomen dat woon- en kantoorcomplexen giftige dampen naar binnen halen. 

Bij een ontploffing, een grote brand of een andere calamiteit is het overbekende devies ‘ga naar binnen, doe ramen en deuren dicht’. Minder bekend, maar zeker zo noodzakelijk, is het bijbehorend advies om ventilatie uit te schakelen. In een eengezinswoning is dat geen probleem, maar bij centrale ventilatiesystemen in grotere gebouwen ligt dat anders. Het is immers niet echt een goed idee, en bovendien een lastig te beheersen procedure, om bij een calamiteit een gebouwbeheerder op pad te sturen om de schakelaar voor de ventilatie te zoeken.

Woonkracht10 heeft de veiligheid van haar bewoners hoog op de agenda staan en heeft inmiddels in ruim 100 woonblokken een dergelijk systeem laten aanbrengen.

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!