Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek stelt teleur

9 april 2012 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT - De topper in Zwijndrecht tussen Pelikaan en Drechtstreek is voor de Papendrechters geëindigd in een teleurstellende 4-1 nederlaag. Pelikaan behaalde met deze overwinning de titel binnen van de tweede periode. Het was voor Pelikaan een verdiende overwinning want de mannen van Jan Kroos bakten er niet veel van. Het eerste deel van de wedstrijd was van Drechtstreek zijde nog wel het aanzien waard. Beide ploegen probeerden zo aanvallend mogelijk te spelen en er ontstonden over en weer enkele kansen. In de  12e minuut was het Niels van Muyen die de 1-0 voor zijn rekening nam na een hoekschop. Enkele minuten later was het Martijn de Jong die met een mooie volley de gelijkmaker in knalde. Daarna kwam Drechtstreek niet goed meer in zijn spel.

In het begin van de tweede helft kwam Pelikaan al snel op voorsprong door een eigen doelpunt  dat via de voet van John den Dunnen, vervanger van de afwezige Leon van Dalen, achter doelman Epping belandde. Toen aanvoerder Erwin van der Heiden een strafschop en daarmee de mogelijke gelijkmaker kalmpjes in de handen van doelman Rik Plomp schoot, kwam Drechtstreek er nauwelijks meer echt aan te pas. In alle linies werd men overklast door de Peli’s die de wedstrijd rustig uit konden spelen. Met nog twee doelpunten van Marcel Dijkstra in de 62ste en de 68ste minuut ging de periodetitel verdiend naar Pelikaan.

Met deze uitslag, de winst van WNC en het gelijke spel van Altena is de voorsprong van Drechtstreek aan kop teruggebracht tot 1 punt op WNC. Met nog 4 wedstrijden te gaan wordt het een ongemeen spannend competitieslot, zeker nu de nummers 2 en 3, WNC en Pelikaan elkaar zaterdag treffen in Zwijndrecht. Drechtstreek speelt dan om 14.30 thuis tegen GDC.

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!