maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Ingezonden brief: "Vraagtekens bij ondergrond nieuwe speeltuinen"

3 mei 2012 (door Liesanne)

PAPENDRECHT - "Sinds een week zijn er op diverse plekken in Papendrecht nieuwe speeltuintjes voor de jeugd gerealiseerd. Hartstikke leuk voor de jeugd natuurlijk, maar ik heb mijn vraagtekens bij de afwerking van de ondergrond.

De speeltoestellen zijn niet de eerste de beste, zo is in “onze” speeltuin een heus kabelbaantje gerealiseerd. Het mocht deze keer wat kosten bij de gemeente.

Maar nu de bezwaren: de ondergrond is heel erg goedkoop: zand. Het zand word uiteraard door de kinderen mee naar huis genomen. Niet alleen door de schoenen, het zit overal in de kleding, uiteraard vinden ze het leuk om er door heen te rollen en het over elkaar heen te gooien.

Maar het allerergste is nog dat de zandbak gebruikt word door honden en katten. En niet om in te spelen nee het is een uitlaatplek. De gemeente heeft vandaag bordjes geplaatst met “geen honden”. Alleen  jammer dat hier in de buurt bijna alle honden los rondlopen, en een aangelijnde kat heb ik al helemaal nooit gezien. Plus de eerste hond die het bordje herkend en denkt hé ik ga naar het volgende grasveldje moet nog geboren worden.

Daarnet was het zover een hondje ging op zijn gemak midden in het zand zijn behoefte doen. Helaas was ik te  laat terug met mijn camera.

De honden en katten doen hun behoefte in het zandbakje en daarna spelen de kinderen er weer in. Een grote bron voor diverse ziektes. Bijvoorbeeld de lintworm, deze eitjes hoef je dus niet eens oraal in te nemen je kan ze al via de ademhaling binnen krijgen. En er zijn nog veel meer ziektes die je kan oplopen.

Ik ben een liefhebber van mooi weer maar ik vrees dat we de hele zomer alle ramen en deuren dicht moeten houden om de vliegen tegen te houden. 

Dat de honden uitgelaten moeten worden snap ik, heb ik ook geen bezwaar tegen maar doe dat nou niet op de grasveldjes tussen de flats die in de zeeliedenbuurt staan, neem het groenstrookje aan de overkant daar spelen geen kinderen. En dan kunnen de kinderen lekker voetballen en ravotten op de grasveldjes. Of honden eigenaren neem de behoefte van de hond in een zakje mee naar huis, en gooi het in de grijze bak. Hoef ik het de volgende keer niet meer uit het profiel van een van mijn kinderen zijn schoenen te halen.

En wat de zandbak betreft, gemeente gooi er iets meer geld tegenaan en leg er netjes rubberen speeltegels neer".

(Naam bij redactie bekend)

Zie ook:

Lees meer over:

speeltuinen afwerking
Deel dit bericht met je vrienden!