maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Familie Hag krijgt na 10 jaar een verblijfsvergunning

7 mei 2012 (door Liesanne)

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM- De familie Hag uit Alblasserdam, zoals we ze noemen, heeft deze week bericht gekregen dat voor hen een verblijfsvergunning klaarligt. Na meer dan 10 jaar wachten kan voor hen eindelijk het leven beginnen, zoals ze zelf zeggen.

Aan het begin van dit jaar zag het er allemaal somber uit. Moeder had grote medische problemen, zoon André had een afwijzing gekregen en Angela begon de moed te verliezen. Het duurde allemaal ook zó lang…

Des te groter is dan de opluchting en blijdschap als het bericht komt dat ze alle drie toch in Nederland kunnen blijven en geldige papieren zullen krijgen.

Geen angst meer om opgepakt te worden bij een controle, uitzicht om te mogen werken en een toekomst kunnen opbouwen in Nederland.

De familie ziet het zelf als een wonder. 

Er zijn trouwens nog meer wonderen te vertellen. Angela wilde graag weer gaan studeren, maar de kosten voor boeken, vervoer en de school waren niet op te brengen omdat ze geen studiebeurs kon krijgen. De studie is inmiddels mogelijk gemaakt door een paar sponsors. 

Het zal nog even duren voor deze familie zichzelf kan redden, want eerst moeten er nog allerlei formaliteiten geregeld worden, maar voor hen en voor Stichting Noodopvang Papendrecht is het einde van de steun aan dit gezin in zicht.

Tine Kouwenhoven van de stichting vertelt dankbaar:”Voor ons als vrijwilligers, sponsors en bestuursleden van de Stichting Noodopvang was het een grote voldoening om te merken dat ze als handen en voeten mee mochten werken.

Er blijft dan nog steeds 1 jong echtpaar in onze zorg. We hopen natuurlijk dat we binnenkort ook een vrolijke foto van hen kunnen publiceren, want ook zij wachten al zo lang…..Maar we weten ook dat procedures onzeker zijn en jaren duren. We wensen Narine en Arman nog veel geduld om af te wachten en moed te houden.  Ook voor hen verwachten we verblijfsvergunningen, maar wanneer?

Dank aan al onze sponsors die dit werk van de Noodopvang Papendrecht mogelijk maakten en voorlopig nog blijven maken!”

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!