dinsdag 7 december 2021

Alles over Papendrecht

Geul heren pakken zes kringtitels

21 mei 2012 (door Liesanne)

PAPENDRECHT -   In het zwembad in Dordrecht werden dit weekend de laatste drie sessies van de regionale kringkampioenschappen gezwommen. Per afstand komen de snelste zwemmers van de kring Rotterdam aan de start. Ook tijdens deze laatste sessies werd er door de zwemmers van de Geul goed gepresteerd: er werden 6 kringtitels veroverd en daarnaast nog 15 zilveren en bronzen medailles. Een aantal zwemmers slaagde erin een PR te zwemmen op één of meer afstanden, in een 50 meterbad is dat een hele prestatie.

In de categorie jongens junioren 3 gingen twee kringtitels naar Thomas Verhoeven: zowel op de 50 vlinder als op de 50 school liet hij de concurrentie achter zich, beide keren in een PR. Jesse de Win pakte twee titels in de categorie jongens junioren 4: op de 50 en de 100 school zwom hij overtuigend naar het goud. In de categorie heren senioren was het Jasper de Win die op de 50 en de 100 vlinder de kringtitel opeiste.

Naast deze kringtitels vielen er nog meer mooie prestaties te noteren. Sabrina de Graaf zwom bij meisjes junioren 3 naar een mooie derde plaats op de zware 200 vlinder. Op de 50 vrij en de 100 rug werd ze 8e, de 200 wissel beëindigde ze als 5e en de 50 rug leverde haar een 7e plaats op. Iris van Valen pakte in deze categorie het brons op de 200 school in een mooi PR. Pauline Tieleman slaagde erin een PR te zwemmen op de 200 vlinder, dit leverde haar een 5 e plaats op. Eline Molle zwom naar de 8e plaats op deze afstand. Carmen Muilwijk greep op de 100 rug net naast de medailles en werd 4e, op de 50 vrij haalde ze een 7e plaats.

Bij de jongens en heren stond de 400 vrij op het programma. Max Muller werd bij jongens junioren 2 mooi 3e, de 4e plaats was voor Ben Muller. Tim Muller greep net naast het brons bij jongens jeugd en werd ook 4e. Bij de heren senioren was het zilver voor Giovanni den Ouden.

Op de 200 rug pakte Jesse de Win het brons bij jongens junioren 4. Yaro Roodenburg en Max Muller werden in hun categorie 4e en Tim van Heeswijk zwom een mooi PR. Op de 100 school ging het zilver bij junioren 3 naar Thomas Verhoeven, Yaro Roodenburg werd 8e. Jasper de Win pakte brons bij heren senioren en Ivan van Omme eindigde als 8e bij de heren.

De 50 vlinder zorgde voor het nodige spektakel. Ben Muller werd 5e in een PR, Joran Bakema pakte plaats 8. Jesse de Win greep net naast brons en werd 4e, Tim Muller eindigde als 6e. Giovanni den Ouden pakte het brons bij heren senioren.

Op de 200 vrij was er een vierde plaats voor Max Muller, Ben Muller werd 6e. Thomas Verhoeven zwom in een PR naar het zilver en Yaro Roodenburg veroverde het brons. Jesse de Win werd 6e en Giovanni den Ouden pakte zilver op deze afstand.

Op de 50 school werd Jasper de Win 3e, Ivan van Omme eindigde als 6e en Yaro Roodenburg werd 7e.

Ben Muller pakte het brons bij junioren 2 op de 100 vlinder, Thomas Verhoeven haalde zilver bij junioren 3 en Joran Bakema viel net buiten de medailles en werd 4e. Yaro Roodenburg pakte plaats 6. Giovanni den Ouden zwom naar brons bij de senioren.

Bij de 4x100 wissel estafette voor heren eindigde het Geul team met Ivan van Omme, Yuri van Omme, Giovanni den Ouden en Jasper de Win op een mooie 5e plaats.

Het dames team met Sabrina de Graaf, Latona Baart, Sunanda van Heteren en Samantha van Eijk werd op de 4x100 vrij 11e.

Lees meer over:

zwembad de geul
Deel dit bericht met je vrienden!