dinsdag 7 december 2021

Alles over Papendrecht

Vrienden van Stolpehove houdt loterij voor nieuwe Rivas-rolstoelbus

21 mei 2012 (door Liesanne)

PAPENDRECHT - De Stichting Vrienden van Stolpehove houdt een officiële loterij. De opbrengst van de verkoop van de loten is bedoeld voor de aanschaf van de nieuwe Rivas-rolstoelbus. Bewoners van Papendrecht en omstreken kunnen vanaf heden loten kopen bij medewerkers van woonzorgcentrum De Markt. De eerste trekking vindt plaats tijdens de braderie in De Markt op zaterdag 23 juni.

Drie trekkingen
Rivas heeft in Papendrecht drie woonlocaties. ‘Daarom hebben we besloten om in 2012 ook drie trekkingen te organiseren. Dat doen we in samenwerking en met hulp van de cliëntenraad. Bij de organisatie van een officiële loterij komt namelijk nogal wat kijken. Cliëntenraadslid mevrouw Punt regelt daarvoor alle praktische zaken’, zegt Leo Hartkoren, voorzitter van Stichting Vrienden van Stolpehove. ‘De medewerkers en vrijwilligers van De Markt zijn nu gestart met de verkoop van 2.000 loten. De trekking hiervan vindt plaats op zaterdag 23 juni. Prijswinnaars worden telefonisch op de hoogte gebracht. De uitslag is vanaf maandag 25 juni ook te zien bij de receptie van De Markt.

Eerder dit jaar verkochten de medewerkers van De Wieken al loten voor deze rolstoelbus. In het najaar sluit De Waalburcht de loterij af met de laatste trekking.’

Mooie prijzen
Loten zijn te koop voor € 2,- per lot bij de medewerkers en bij woonzorgcentrum De Markt aan Markt 24 in Papendrecht. Deelnemers maken kans op mooie prijzen. Hartkoren: ‘Er zijn diverse prijzen te winnen. Zo is de hoofdprijs een mulitfunctionele Yarvik Tablet PC.’

Rolstoelbus
De opbrengst van de verkoop gebruikt Stichting Vrienden van Stolpehove voor de aanschaf van de nieuwe rolstoelbus. ‘De bewoners maken samen met de medewerkers of familie en vrienden graag een uitstapje. Daarbij is de rolstoelbus onmisbaar’, vervolgt Hartkoren. ‘De huidige bus is dringend aan vervanging toe. We hopen met deze loterij een groot gedeelte van het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen.’ 

Steun
Stichting Vrienden van Stolpehove vindt haar oorsprong in de voormalige zorgorganisatie Stolpehove. Sinds de fusie met Rivas zet de Stichting Vrienden van Stolpehove zich in voor aanvullende activiteiten op het gebied van wonen en welzijn voor bewoners van de Rivas-locaties in Papendrecht. Dit doet ze door middel van donaties van particulieren en/of bedrijven. Voor meer informatie en het aanmelden als Vriend bij Vrienden van Stolpehove: telefoonnummer: (078) 64 43 251 of e- mail: regiosecretariaat.dsz@rivas.nl.

Lees meer over:

rivas rolstoelbus
Deel dit bericht met je vrienden!