dinsdag 7 december 2021

Alles over Papendrecht

KBS Papendrecht in finale schoolhandbal Zuid-Holland

22 mei 2012 (door Liesanne)

PAPENDRECHT - In de herfstvakantie won het team van groep 8a van de Koningin Beatrixschool het Papendrechtse schoolhandbaltoernooi. Daarom ontvingen ze een aantal weken geleden een uitnodiging om mee te doen aan de Finale Schoolhandbal NHV Zuid-Holland. Deze werd woensdag 16 mei jl. gehouden bij handbalvereniging HWC in Vlaardingen.

Het team begon wat stroef aan dit finaletoernooi. Last van zenuwen?! In de eerste wedstrijd, tegen de Verburchhof uit Poeldijk, kwamen ze daarom al snel met 2-0 achter. Ze verloren uiteindelijk met 3-2. Ook de twee volgende poulewedstrijden, tegen de Josephschool uit Pijnacker en De Fontein uit Alphen aan den Rijn, gingen met resp. 4-2 en 3-2 verloren.

Ze kwamen echter wel steeds beter in ons spel. Bovendien herinnerden ze gaandeweg ook steeds meer van wat Linda en Liza, trainsters van handbalvereniging DES ’72, hun een week eerder tijdens een extra training hadden geleerd! En dat alles werd beloond, want de laatste wedstrijd (tegen de Hendrik Boogaardschool uit Hellevoetsluis) wonnen ze met 4-1.

Deel dit bericht met je vrienden!