maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Stichting Traveling Light steunt christenen in Servi�

24 mei 2012 (door Liesanne)

PAPENDRECHT - De in Papendrecht gevestigde Stichting Traveling Light heeft onlangs een bedrag van 4,500 euro bijeengebracht voor steun aan een tweetal christelijke rehabilitatiehuizen in ServiÄ—. Jan en Marja Verschoor-Meijers, de oprichters van de stichting, hopen met hun actie de negatieve associatie, die veel mensen met ServiÄ— hebben, te doorbreken. 

“De voormalige burgeroorlog in ServiÄ— heeft het land en het volk een negatief imago gegeven, het is heel moeilijk om dat te veranderen. De meeste mensen hebben over het algemeen niets met ServiÄ—”, aldus het tweetal. De oprichters van de Papendrechtse Stichting zien het als uitdaging een ander licht op het land en de mensen te laten schijnen. Tijdens een recent bezoek aan ServiÄ— kregen ze wat meer inzicht in de problematiek waarmee het land te kampen heeft. De val van het communisme en de bloedige burgeroorlog hebben als gevolg gehad dat ServiÄ—rs een nieuw leven moesten beginnen. Op zoek naar identiteit zijn velen helaas in de val van overmatig drank en drugs gebruik beland.

Christelijke hulpverlening en verslavingszorg was tot voor kort een onbekend fenomeen in ServiÄ—. Gelukkig opende Teen Challenge tien jaar geleden haar eerste rehabilitatiehuis voor mannen in ServiÄ—. Inmiddels is er daarnaast ook een evangelische kerk gesticht en in 2008 een opvanghuis voor vrouwen geopend. De 4,500 euro is een welkome gift voor de tehuizen. 

“De christenen in ServiÄ— hebben het moeilijk, ze voelen zich alleen en krijgen geen of weinig bemoediging van andere Europese Christenen”, aldus Jan Verschoor. Stichting Traveling Light wil daarom niet alleen financiÄ—le steun bieden, maar ook een vriendschapsband opbouwen met de ServiÄ—rs aldaar. 

Meer informatie is te vinden op de weblog http://janenmarja.blogspot.com

Deel dit bericht met je vrienden!