woensdag 1 december 2021

Alles over Papendrecht

Poppentheater De Schuilplaats trekt volle zaal met kinderen

6 september 2012

PAPENDRECHT - Op woensdagmiddag 5 september werd er voor de kinderen uit heel Papendrecht een professioneel poppentheater getoond, waar zo’n 175 kinderen op af kwamen. Het gebouw De Schuilplaats kon betreft het aantal bezoekertjes maar net aan.

Het thema was: “Die goede oude tijd” met als slogan: “Jij hoort er bij”. Twee opa poppen vertelden over hun verleden en dit werd uitgebeeld door twee jongere poppen Jip en Larry. Larry was een rocker. Duidelijk werd er aan de kinderen verteld dat wie je ook bent, wat je ook doet, hoe je er ook uit ziet: Jij hoort erbij! Voor God horen we er allemaal bij. Danie van den Boogaart speelde ook enige liedjes op een keyboard en had een gesprek met pop Floortje. Dit onderdeel was nieuw in het theater. Vanaf het begin tot het einde deden de kinderen allemaal enthousiast mee met roepen, zingen, springen en klappen. Na afloop kregen de kinderen een bekertje limonade en wat snoep.
 
Over het poppentheater:
Het poppentheater is initiatief van Gerrit Rademaker. Hij kreeg er al 10 jaar geleden visie voor en ging in mei 2011 daadwerkelijk van start.
Gerrit vertelt enthousiast:” Het is de bedoeling om met thema's en humor zowel kinderen als volwassenen te bereiken. Het theater kan ingezet worden in kerken, ziekenhuizen, zorgboerderijen enz. Het theater werkt met gemiddeld 6 vrijwilligers en per optreden zijn er nog vrijwilligers bij betrokken vanuit de organisaties waar we optreden. Het theater berekent een kleine basis vergoeding omdat de materialen behoorlijk kostbaar zijn.
 
Daarbij wordt er gevraagd om een vrijwillige bijdrage. Tijdens een optreden wordt gebruik gemaakt van muziek van bekende artiesten of parodieën op bestaande muziek. Steeds wordt er aan de artiesten van muziekstukken vooraf toestemming gevraagd om hun muziek te mogen gebruiken. Het team is per optreden twee maanden bezig aan een nieuw script en er wordt één keer per veertien dagen geoefend. Het vergt veel organisatie en een behoorlijke inzet van de spelers. Het spelen wordt dan ook door de spelers beschouwd als een roeping. Zonder dat gevoel is het bijna onmogelijk om intensief een programma te draaien. Probeer zelf maar eens een pop ongeveer een half uur tot anderhalf uur omhoog te houden met de nodige bewegingen!
 
Dikwijls staan veel mensen er niet bij stil hoeveel werk het is. Voor een optreden van een half uur moeten we een uur opbouwen en een half uur afbreken maar het team doet dit steeds weer met veel plezier.
Gemiddeld treden we als theater één keer per twee maanden op. We moeten helaas soms nog te veel aanvragen afzeggen omdat we van vrijwilligers afhankelijk zijn. We zoeken dan ook nog enkele vrijwilligers die getraind willen worden om mee te spelen en mee te werken aan het schrijven van scripts. Zo kunnen we in de toekomst meer optredens aan”, aldus Gerrit Rademaker.

Meer informatie: www.gerritspoppentheater.nl en www.schuilplaatspapendrecht.nl

Lees meer over:

schuilplaats poppentheater
Deel dit bericht met je vrienden!