woensdag 1 december 2021

Alles over Papendrecht

Veldhuijzen van Zanten bezoekt Gehandicapten Informatie Project Scholen in Papendrecht

13 september 2012 (door Merijn)

PAPENDRECHT - Op maandagochtend 10 september bezocht staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten een activiteit van de stichting Gehandicapten Informatie Project Scholen Spelen & Leren (GIPS S&L) in Papendrecht. Deze stichting organiseert projecten op scholen waarin kinderen spelenderwijs ontdekken hoe het is om te leven met een beperking, onder leiding van vrijwilligers met een beperking. Daarmee wordt de kennis over en integratie van mensen met een beperking bevorderd.

Dammen zonder handen
Voor de kinderen van groep 7 en 8 van basisschool De Viermaster betekende het bezoek van stichting GIPS S&L een ochtend vol uitdagingen als zelf rijden in een rolstoel, geblinddoekt lopen met een blindenstok, dammen zonder handen, tekenen met je voeten en schrijven in braille.
 
Onbevangen luisteren en meedoen - Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten vond het opvallend hoe onbevangen de kinderen luisterden en meededen. “Op deze leeftijd zijn kinderen niet zo bezig met alles wat je niet kunt door een beperking. Heel onbevangen stellen ze juist vragen over wat wel kan en hoe je dat dan doet, zoals iets oppakken met een robotarm of je weg vinden met een blindenstok. De vrijwilligers vertellen daar vrijuit over. Hierdoor houden kinderen die onbevangenheid vast en dat is een prachtig resultaat.”
 
In alle rust
De ochtend was georganiseerd door Corina Heijstek, coördinator van GIPS Spelen & Leren in Papendrecht. Zij had de staatssecretaris via twitter uitgenodigd om deel te nemen. Volgende week keren Corina en de andere vrijwilligers weer terug op De Viermaster om in alle rust door te praten met de kinderen over hun ervaringen.
 

Deel dit bericht met je vrienden!