woensdag 1 december 2021

Alles over Papendrecht

Eerste paal nieuwe "woonwagenkamp" geslagen

17 september 2012

PAPENDRECHT - Op maandag 17 september stond de gemeente Papendrecht samen met omwonenden en toekomstige bewoners op bescheiden wijze stil bij de start van de bouw van negen woonwagenwoningen en zes patiowoningen aan de Amberdreef naast de N3 en de Papendrechtse manege.

Na een korte toespraak van wethouder Koppenol en één van de bewoners, ging men naar buiten voor de officiële starthandeling. Samen met één van de nieuwe bewoners sloeg men de eerste paal de grond in.

De locatie voldeed niet meer aan de wettelijke eisen en bovendien streeft de gemeente ernaar dat woonwagens geleidelijk uit Papendrecht verdwijnen. In overleg met bewoners en omwonenden is daarom een plan ontworpen voor de nieuwe invulling van de locatie. Op de plek waar de woonwagens tot medio 2010 stonden, worden negen stenen woningen gebouwd. Op het naastgelegen perceel worden zes sociale patiohuurwoningen gebouwd, welke in eerste instantie toegewezen worden aan de volwassen kinderen van de woonwagenlocatie.
De toekomstige woningen, die uiteraard voldoen aan milieu- en onderhoudstechnische eisen, gaan naar verwachting verhuurd worden door woningstichting Woonkracht10.

Alle bewoners hadden hun woonwagen verkocht en waren verhuisd naar tijdelijke woningen.

Foto's Merijn Breedvelt

Lees meer over:

Amberdreef woonwagenkamp
Deel dit bericht met je vrienden!