dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

Familie aangeslagen na brand in Papendrecht

11 oktober 2012

PAPENDRECHT - Bij daglicht is pas goed te zien hoe groot de schade is, die is ontstaan na de brand woensdagnacht aan de Stellingmolen in Papendrecht. Woensdagnacht even na 2 uur brak er brand uit naast de woning aan de Stellingmolen. Een motorfiets en wat materiaal wat klaar stond voor transport naar het afvalstation bleken in brand te staan.

De brandweer die zeer snel ter plaatsen was kon niet voorkomen dat de motor en het afval afbranden. Ook twee gevels van woningen werden door de brand zwaar beschadigd en  sneuvelden er verschillende ramen.

De heer de Vlaming, eigenaar van de motor verteld, “ we zijn allemaal enorm geschrokken, maar gelukkig is niemand van onze buren gewond geraakt, daar zijn we heel erg blij om. Wij waren net klaar met de verbouwing van onze woning, daarom stonden er ook wat spullen naast mijn motorfiets gereed om te worden afgevoerd naar het afvalstation, alleen was ik daar nog niet aan toe gekomen. En ik heb net mijn motorverzekering omgezet van All Riks naar WA, had ik dat maar niet gedaan want de motor ben ik nu kwijt en hij had nog een waarde van ruim € 6000 “.

De bewoonster van een boven woning heeft de nacht bij haar ouders doorgebracht omdat haar woning vol rook stond en de ramen gesprongen waren. Vanmorgen is ze samen met een medewerker van Woonkracht10 haar woning binnen gegaan om de schade te bekijken. Die lijkt enigszins mee te vallen, de woning stinkt naar de rook en de bank en vloerkleden hebben rookaanslag maar verder lijkt het in éérste oogopslag mee te vallen.

De Politie is vandaag een buurtonderzoek gestart in de hoop getuigen te kunnen vinden. Omwonenden vertellen dat ze een harde knal hebben gehoord en een groepje jongeren hebben zien weg rennen.

Er zijn de afgelopen weken al minstens 6 van dit soort branden geweest in Papendrecht. Het begon met een bromfiets brand naast de Witte brug, en vervolgens zijn er op verschillende locaties in Papendrecht nog een aantal kleine branden geweest. Afgelopen weekend gingen nog 3 containers in vlammen op langs de Burgemeester Keijzerweg.

 

 

Lees meer over:

brand stellingmolen
Deel dit bericht met je vrienden!