maandag 19 april 2021

Alles over Papendrecht

Werknemers vertrouwen VolkerWessels niet meer

12 oktober 2012 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT- Veel werknemers van VolkerWessels-bedrijven hebben nog maar weinig vertrouwen in hun werkgever. Dit blijkt uit stemmingen over het onderhandelings-resultaat van bonden met de concerndirectie over een sociaal plan. Deze week heeft FNV Bouw vier bijeenkomsten georganiseerd om de werknemers over het plan te laten beslissen.

Bont gemaakt
Onderhandelaar Hans Crombeen van FNV Bouw: “Op basis van de uitkomsten van de ledenraadpleging, gaan we terug naar de onderhandelingstafel. Let wel, VolkerWessels is nog niet lang geleden door bouwprofessionals uitgeroepen tot “beste bouw-werkgever”. Als het je dan lukt om in een paar maanden tijd al je personeel volkomen tegen je in het harnas te jagen, heb je het wel heel bont gemaakt. VolkerWessels zal over de brug moeten komen. Er moet dus ook ruimte komen voor mensen om niet te kiezen voor begeleiding, en deze mensen hebben recht op een fatsoenlijke vertrekregeling. Dat geldt ook voor mensen die eerder met een slechte regeling de laan uit zijn gestuurd.”

Het huidige onderhandelingsresultaat voorziet in een ontslagvergoeding en een van-werk-naar-werk traject van twee jaar. Als een werknemer binnen twee jaar een andere baan krijgt, ontvangt hij de helft minder ontslagvergoeding. Lukt dat niet, dan krijgt hij na twee jaar 0,9 maal de kantonrechtersformule.

Klaar
Maar veel werknemers willen geen band meer met het bedrijf. “We zijn wel klaar met VolkerWessels en we zitten echt niet te wachten op nóg eens twee jaar verbondenheid met dit bedrijf. We willen gewoon een fatsoenlijke ontslagregeling.” Ook zijn werknemers bang dat de arbeidsvoorwaarden van een baan die ze aangeboden krijgen veel slechter zijn. “En daar schiet ik niks mee op, ik wil gewoon goed werk”, aldus een medewerker.

Zie ook:

Lees meer over:

volkerwessels
Deel dit bericht met je vrienden!