maandag 27 september 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek pakt weer punten

15 oktober 2012 (door Merijn)

PAPENDRECHT - Na een afgelaste wedstrijd tegen De Zwerver een week eerder behaalde Drechtstreek zijn tweede overwinning van het seizoen. GPC Vlissingen moest in de tweede helft zijn meerdere de ploeg van John den Dunnen die met 3-1 won. Drechtstreek was ook wel toe aan een overwinning. Te veel wedstrijden waren de afgelopen weken - vaak net op het nippertje - zonder punten afgesloten.

In het eerste deel van de wedstrijd waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Leon van Dalen moest na ongeveer vijf minuten spelen al alle zeilen bijzetten om een fraaie kans van Roniel Uranie te onderbreken. De zelfde Van Dalen torende een minuut later bij een hoekschop voor het andere doel zo hoog boven zijn tegenstanders uit dat hij de 1-0 in kon koppen. Vlissingen liet zich niet ontmoedigen en bleef flink aandringen. Er ontstond een licht veldoverwicht voor de Zeeuwen en de gelijkmaker van Sven Ronde in de 27ste minuut kwam dan ook niet als een verrassing. Ook na dit doelpunt hield men elkaar goed onder controle en voor beide doelen ontstonden enkele serieuze kansen.

Na de rust kwam GPC Vlissingen fel uit de startblokken en het creëerde serieuze kansen die maar net mislukten. Na een kwartier in de tweede helft werden enkele wijzigingen in de ploeg van Drechtstreek aangebracht en het tij keerde. Het lukte Drechtstreek om het initiatief naar zich toe te trekken. In de 75ste minuut resulteerde dit in de 2-1 van Chris Koremans die de bal op aangeven van Peter van de Merwe achter de uitstekende keeper Max Leijer wist te tikken. Remco Koremans maakte aan alle onzekerheid een einde door enkele minuten later van ruime afstand de 3-1 in de hoek van het doel te schieten. De drie punten bleven na een zware wedstrijd op een zwaar veld dus weer eens in Papendrecht.

Komende zaterdag wordt in Kinderdijk de inhaalwedstrijd tegen De Zwerver afgewerkt. De Zwerver staat met een punt meer een plaats boven Drechtstreek. De aanvang van dit belangrijke duel is 15:00 uur.
 

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!