dinsdag 7 december 2021

Alles over Papendrecht

Papendrecht doet mee met de Nacht van de Nacht

22 oktober 2012 (door Merijn)

PAPENDRECHT - Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld en wordt elk jaar drie tot zes procent lichter. Hierdoor wordt het zien van een volle sterrenhemel steeds zeldzamer, raken nachtdieren in de war en kunnen mensen minder goed slapen. Op zaterdag 27 oktober 2012, het weekend waarin de wintertijd ingaat, organiseren de provinciale milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu de achtste Nacht van de Nacht. Tijdens de Nacht van de Nacht worden overal in het land lichten gedoofd en vinden publieksactiviteiten plaats om de duisternis te beleven.

Gemeente Papendrecht doet mee aan de Nacht van de Nacht en dooft op zaterdag 27 oktober 2012 haar verlichting aan de voorzijde van het gemeentehuis en in het gemeentehuis. Burgemeester en wethouders vragen u mee te doen met de Nacht van de Nacht 2012 en op zaterdag 27 oktober 2012 onnodig licht te doven en te genieten van de duisternis. Doet u mee, meld het ons op info@papendrecht.nl onder vermelding van Nacht van de Nacht 2012. Ook ideeën voor de deelname in 2013 zijn van harte welkom.

Wilt u weten wat u zelf kunt doen om lichthinder te verminderen of meer informatie over de Nacht van de Nacht? Kijk dan op de landelijke website:
www.nachtvandenacht.nl
 

Deel dit bericht met je vrienden!