zaterdag 23 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Bewoners Rivas-woonlocaties dankbaar voor nieuwe rolstoelbus

29 oktober 2012

PAPENDRECHT - Bewoners van verpleeghuis De Wieken, woonzorgcentrum De Markt en zorgcentrum De Waalburcht in Papendrecht zijn erg blij. Zij ontvingen zaterdag jl. een nieuwe rolstoelbus. André Vogel, voorzitter van Stichting Vrienden van Stolpehove, overhandigde de rolstoelbus aan bewoner mevrouw Van Andel en regiomanager Maurits Poirot. Dat gebeurde tijdens de Fancy Fair in De Waalburcht.

Hulp van heel Papendrecht
Voor de aanschaf van de rolstoelbus kreeg de Stichting Vrienden van Stolpehove hulp uit verschillende hoeken. ‘Allereerst hebben we op de drie Rivas-locaties in Papendrecht een officiële loterij georganiseerd’, licht André Vogel toe. ‘Daarmee hebben we duizenden loten verkocht aan de inwoners van Papendrecht. Daarnaast kregen we ook nu gelukkig weer steun van het Rabofonds van de Rabobank Drechtsteden en andere sponsoren.’ De stichting waardeert alle steun enorm. ‘Dankzij hulp van heel Papendrecht hebben we dit mogelijk kunnen maken.’

Naar buiten!
Nu de nieuwe rolstoelbus er is, kunnen bewoners weer plannen gaan maken voor leuke uitjes. ‘Naar de molens, even naar het winkelcentrum of een rondje door hun oude buurt’, somt Anja Bulté, teamleider bij zorgcentrum De Waalburcht een paar voorbeelden op. ‘Bewoners kunnen samen met familieleden of medewerkers er weer op uit trekken. Dat vinden ze heerlijk. Bovendien behouden ze op die manier ook het contact met de buitenwereld. Dat is belangrijk. Iedereen is dus hartstikke dankbaar voor de nieuwe bus.’

Sponsoren
Voor de rolstoelbus ontving de stichting een donatie van het Rabofonds. Dit fonds verleent financiële steun aan projecten die het economische, sociale of culturele leven in de Drechtsteden stimuleren. Leden van de commissie van het Rabofonds beoordelen viermaal per jaar de ingezonden aanvragen. Daarnaast leverden Esbi, Tafelronde 140, Woonkracht10, Vego en Kop Beveiliging een financiële bijdrage.

Stichting Vrienden van Stolpehove
Stichting Vrienden van Stolpehove vindt haar oorsprong in de voormalige zorgorganisatie Stolpehove. Sinds de fusie met Rivas zet de Stichting Vrienden van Stolpehove zich in voor aanvullende activiteiten op het gebied van wonen en welzijn voor bewoners van de Rivas-locaties in Papendrecht. Dit doet ze door middel van donaties van particulieren en/of bedrijven. Voor meer informatie en het aanmelden als Vriend bij Vrienden van Stolpehove: telefoonnummer: (078) 64 43 251 of e- mail: regiosecretariaat.dsz@rivas.nl.
 

Deel dit bericht met je vrienden!