Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek wint in Terneuzen

2 december 2012 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT - Tegen één van de twee Zeeuwse tegenstanders van de eerste klasse C wist Drechtstreek in Zeeuws-Vlaanderen een 2-4 overwinning binnen te halen

Drechtstreek begon de wedstrijd met een wat afwachtende tactiek en bood de tegenstander daarmee enkele serieuze kansen om de score te openen. In de 16de minuut was het dan ook Johnny de Jaeger die de 1-0 op het bord bracht. Nog geen vijf minuten later was het Christiaan Koremans die voor de gelijkmaker tekende. Hij kon scoren via een fraai doorgekopte bal van Geraldo Alken die een voorzet van Jeffrey Beek verlengde.

In de 25ste minuut was het Beek zelf die de te ver voor zijn doel staande doelman Dennis Rijnberg verraste met een lob en zo de 1-2 in schoot. De voorsprong verdween enkele minuten later alweer toen Marco Faassen profiteerde van het niet al te sterk ingrijpen van doelman Timo Epping. Dezelfde Faassen had kort daarop zelfs nog kans op de 3-2 maar hij miste rakelings.

In de tweede helft leek Drechtstreek uit een ander vaatje te tappen. Met meer aanvallend spel slaagde het er in om flink druk te zetten op de defensie van Terneuzense Boys. Al in de eerste minuut na rust ging een bal van Geraldo Alken net naast het Zeeuwse doel. Een kwartier later was het Hans Keesmaat die toch de 2-3 in kopte na doortastend optreden van de Drechtstreek aanvallers.

Toen scheidsrechter Frank Meeuwenoord enkele minuten later na een overtreding in het 16 meter gebied de bal op de stip legde, aarzelde Chris Koremans niet en schoot de 2-4 binnen. Tijdens het laatste half uur probeerde Terneuzense Boys nog wat het kon maar Drechstreek speelde de wedstrijd gecontroleerd uit.

Omdat De Zwerver en Roda Boys punten lieten liggen, stijgt Drechtsreek met deze overwinning naar een negende plek op de ranglijst. Komende zaterdag speelt het zijn laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen LRC Leerdam, de nummer 2 van de ranglijst.

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!