Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Modelbouwvereniging Papendrecht viert 30-jarig bestaan

31 december 2012

PAPENDRECHT - De modelbouwvereniging Papendrecht vierde haar 30-jarige bestaan op zaterdag 29 december met een grote demonstratie in sporthal De Donck aan de lange Tiendweg 6.

Burgemeester De Bruin was gevraagd om met een lucifer een klein miniatuurkanon aan te steken van een prachtig 18e-eeuws zeilschip. Het was de bedoeling dat het kanon met een knal zou afgaan, waardoor het lint zou weg schieten en waarmee het 30 jarig jubileum zou zijn geopend.
De lucifer werkte wel, het kanon deed het ook, maar de bedoelde opening door het wegschieten van het lint bleef uit.
Gelukkig hadden ze bij de hobbyclub hierop gerekend, en had men een heuse schaar achter de hand (zie foto) waar mee de burgemeester lachend het startsein kon geven.
De modelbouwvereniging is in de jaren van haar bestaan inmiddels uitgegroeid tot meer dan 110 leden.
Waren het eerst de modelschepen en treinen vertegenwoordigd, tegenwoordig zijn er veel leden welke het rijden met vrachtwagens en militaire voertuigen beoefenen. 
Daarvoor heeft de vereniging een schitterend rijparcours van ruim 300 m2 met alles er op en om dit te kunnen transporteren ook een eigen vrachtwagen tot haar beschikking. Daarmee is het mogelijk om demonstraties door het hele land te geven. De vereniging heeft inmiddels bijna 100 leden.

Lees meer over:

modelbouw
Deel dit bericht met je vrienden!