Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Hervatting werk aan sportcentrum

13 januari 2013

PAPENDRECHT - De werkzaamheden aan het nieuwe sportcentrum in Papendrecht worden hervat.  Onderzoek op de locatie na de sloop van het oude hotel toonde aan dat de bodem op de bouwlocatie minder stabiel was dan op basis van eerder onderzoek was verwacht. In afwachting van nader grondmechanisch onderzoek zijn de werkzaamheden tijdelijk stopgezet. Inmiddels is het onderzoek afgerond en zijn oplossingen gevonden. Randvoorwaarde voor de aangepaste uitvoering is dat het totale bouwplan blijft binnen het door de gemeenteraad vastgestelde bouwbudget.

In goede samenwerking hebben de gemeente Papendrecht en het bouwbedrijf Pellikaan gekozen voor een andere manier van ontgraven van de bouwput en het extra stabiliseren van de ondergrond. Hierdoor ontstaat een stabiele en veilige situatie. Op grond hiervan heeft het Bouwbedrijf Pellikaan aangekondigd de werkzaamheden medio januari te hervatten.

Het werk begint met het ontgraven van de bouwput. Dit duurt enkele weken. Tijdens deze graafwerkzaamheden zal een gedeelte van de Lange Tiendweg worden afgesloten voor het autoverkeer.

Wethouder Kees Koppenol is blij met deze ontwikkeling en spreekt zijn waardering uit over het vele werk dat is verzet en de constructieve samenwerking met het bouwbedrijf Pellikaan.

Meer achtergrondinformatie en voorgeschiedenis van het sportcentrum staat op www.papendrecht.nl/sportcentrum.
 

Lees meer over:

sportcentrum lange tiendweg
Deel dit bericht met je vrienden!