Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Goed de winter door met het consultatiebureau voor 55-plussers

17 januari 2013 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Nu de winter in volle gang is, is het goed om de gezondheid in de gaten te houden. De weerstand kan dalen en het is goed om te weten of er iets onder de leden zit. Het consultatiebureau voor 55-plussers spoort gezondheidsrisico's op en informeert over gezond en actief ouder worden. Omdat veel 55-plussers zich niet bewust zijn van de mogelijke gezondheidsrisico's, biedt het consultatiebureau gratis een (periodieke) controle aan.

Voorkomen is beter dan genezen.
'Bij een bezoek aan het consultatiebureau voeren we een aantal kleine onderzoeken uit', vertellen Anco Weijzig en Janneke Wattel, beiden wijkverpleegkundige bij het consultatiebureau voor 55-plussers. 'Zo meten we de bloeddruk, de bloedsuiker, het cholesterolgehalte en het gewicht. Indien we hierbij afwijkingen zien, dan verwijzen we de cliënt meteen door. Bijvoorbeeld naar de huisarts. Voorkomen is immers beter dan genezen.'
 
Naast de controles geven de wijkverpleegkundigen van het consultatiebureau informatie over het voorkomen van gezondheidsklachten. Of over hoe mensen beter kunnen omgaan met de gevolgen van hun ziekte. Gezondheidsklachten die reeds bij de huisarts of specialist bekend zijn, worden niet in behandeling genomen.
 
Afspraak maken.
Het consultatiebureau voor senioren bevindt zich in het dienstencentrum SWOP aan de P.S. Gerbrandystraat 31. Voor het maken van een afspraak voor een (periodieke) controle bij het consultatiebureau: Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief). 
Mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar het consultatiebureau te komen, kunnen een afspraak maken waarbij de onderzoeken aan huis worden afgenomen. Aan de controle door het consultatiebureau zijn geen kosten verbonden.
Deel dit bericht met je vrienden!