Sunday 19 September 2021

Alles over Papendrecht

Geschiedenis van Spanje

21 januari 2013 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT - Voor veel vakantiegangers gaat de geschiedenis van Spanje niet verder terug dan het regime van generalísimo Francisco Franco. Deze cursus, georganiseerd door Volksuniversiteit Papendrecht laat echter zien dat de geschiedenis van Spanje echter duizenden jaren terug gaat. In drie lessen zal dan ook een divers palet aan tijdvakken aan de orde komen. We zullen horen over Carthagers, Grieken, Romeinen en de Westgoten tijdens de grote volksverhuizing. 

De Middeleeuwen staan voor een groot deel in het teken van de bezetting door islamitische Moren en de eeuwenlange heroveringsstrijd van christelijke koningen. Deze zogenaamde 'Reconquista' eindigt met de val van Granada in 1492. In dit meeslepende verhaal zal evenmin het tijdperk van het Spaans-Habsburgse wereldrijk niet ontbreken. Ook de Nederlanden maakten toen onderdeel uit van dit enorme rijk. De verovering van de Amerika's hoort hier tevens bij. Napoleon Bonaparte heerste later over Spanje. De Spaanse Republiek eindigde met burgeroorlog en Franco's overwinning in 1939.
 
De cursus wordt gegeven (bij voldoende inschrijvingen) op 3 donderdagavonden vanaf 31 januari en kost € 45,-. Inschrijven kan via www.vupapendrecht.nl of telefonisch via 078-6154764

Lees meer over:

cursus spanje vupapendrecht
Deel dit bericht met je vrienden!