Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Boskalis rondt schuldfinanciering af voor acquisitie Dockwise

31 januari 2013

PAPENDRECHT -  Boskalis maakte kenbaar een verplicht openbaar bod geheel in contanten uit te brengen op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen van Dockwise tegen een biedprijs van EUR 18,50 per aandeel cum dividend, equivalent aan NOK 137 op de datum van dit bericht, bevestigt Boskalis hierbij dat zij de financieringsovereenkomsten voor de benodigde schuldfinanciering heeft getekend.

De kredietfaciliteiten bestaan uit een combinatie van een 3-jaars lening (USD 525 miljoen) en een 5-jaars revolving kredietfaciliteit (EUR 500 miljoen). De 3-jaars lening en de revolving kredietfaciliteit wordt verstrekt via een combinatie van BMLAs bestaande uit ABN AMRO Bank, BNP Paribas, Rabobank, ING Bank, Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ en The Royal Bank of Scotland. ABN AMRO Bank en The Royal Bank of Scotland traden op als coördinator. 
 
Naast bovengenoemde kredietfaciliteiten, heeft Boskalis een overbruggingskredietfaciliteit afgesloten (USD 525 miljoen) met Rabobank en The Royal Bank of Scotland. De overbruggingskredietfaciliteit zal door een debt capital markets instrument worden vervangen. 
 
Het totaalpakket, in combinatie met EUR 320 miljoen afkomstig uit een aandelenemissie eerder deze maand, is bestemd ter financiering van de overname van Dockwise en de herfinanciering c.q. vervanging van bestaande kredietfaciliteiten van Boskalis en Dockwise. Daarnaast bieden deze faciliteiten de nieuwe combinatie voldoende ruimte voor toekomstige investeringen.

Zie ook:

Lees meer over:

Boskalis aandelen dockwise
Deel dit bericht met je vrienden!