Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Picrinezuur onschadelijk gemaakt aan de Matenasche Scheidkade

4 februari 2013 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Op maandagmiddag 4 februari is aan de Matenasche Scheidkade door de Explosieven Opruimingsdienst Dienst Defensie (EOD) een kleine hoeveelheid van de stof picrinezuur gecontroleerd onschadelijk gemaakt. De stof was afkomstig uit het pand van de voormalige apotheek De Vrijheid aan de J.R. Thorbeckesingel.

Om de stof onschadelijk te maken is toestemming nodig van de burgemeester, die verantwoordlijk die voor de veiligheid van Papendrechtse inwoners.

Na advies te hebben ingewonnen van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid heeft burgemeester C.J.M. de Bruin die toestemming verleend. De Omgevingsdienst had te kennen gegeven dat geen effecten op het milieu te verwachten waren.

Deel dit bericht met je vrienden!