maandag 27 september 2021

Alles over Papendrecht

Ruud Lammers stelt een record aantal vragen over windmolens

8 maart 2013 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Het ging er woensdagavond 6 maart weer eens hard aan toe in vergadering van de commissie Ruimte van de gemeente Papendrecht.

Raadslid Ruud Lammers stelde 58 schriftelijke vragen aan het college van B & W over het plan om windmolens te gaan plaatsen in de polder Nieuwland te Alblasserdam, welke grenst aan Papendrecht.

Het standpunt van het college draaide volgens Ruud Lammers in deze vergadering 180 graden: “van in beginsel positief ten opzichte van windenergie en de windmolens, maar dan liever niet op deze locatie in Alblasserdam, naar windmolens in de Noordzee of op de Maasvlakte………”

Lijst Lammers wil onder andere ook weten van B & W waarom de bewoners van Papendrecht niet over deze aanstaande plaatsing zijn geïnformeerd?

Verantwoordelijk wethouder Joke Reuwer van D66 gaat "in Drechtstedenverband" bekijken waar de molens dan wel kunnen komen als ze niet in polder Nieuwland geplaatst worden.

Omdat er volgens Lammers licht bleef zitten tussen de breed gedragen opvatting van de commissie en de opvattingen van het college en wethouder Reuwer zal er bij de eerstvolgende Raadsvergadering een motie worden ingediend die als strekking zal hebben:  "Nee tegen de windmolens in Alblasserdam".

Overigens heeft de gemeente gemeld dat alle 58 vragen van de lijst Lammers netjes beantwoord zullen gaan worden.

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!