Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zorgen over drinkwater in de Drechtsteden'
05apr 2013

Zorgen over drinkwater in de Drechtsteden

DRECHTSTEDEN - De RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, maakt zich zorgen over de kwaliteit van ons drinkwater. Het drinkwater in Nederland, niet in de laatste plaats in de Drechtsteden, bevat allerhande opgeloste stoffen en mineralen zoals resten van medicijnen; binnen de wettelijke normen die aan drinkwater worden gesteld.

Blij, héél blij werd Karel Thieme toen hij gisteren, tijdens het NOS acht uur journaal zag en dit bericht hoorde. Blij? Thieme: “Jazeker, héél blij, want pas wanneer een probleem openlijk erkend wordt, ontstaat bewustwording en de bereidheid er iets aan te doen.”

Thieme stelt de prikkelende vraag: “Is leidingwater ook drinkwater?” Hij geeft de voorkeur aan water dat zachter én zuiverder is dan leidingwater. Wie hem kent, heeft zijn visie op water zeer waarschijnlijk gehoord; al meer dan 30 jaar vertelt hij iedereen die het horen wil, dat men thuis, betaalbaar en mét het gemak van een kraan, zowel over regulier leidingwater als over zuiver water kan beschikken.
Thieme: “Ideaal. Zuiver water is een zegen!”

Tot gisteravond werd de visie van aquasoof (en theeproever) Karel Thieme uit Papendrecht overstemd door de communicatie van de VEWIN, de Vereniging van Waterwinbedrijven in Nederland, die het monopolie heeft op het leveren van leidingwater. Er lijkt nu een kentering te zijn en komt er mogelijk ruimte voor nuancering.

Thieme: “Nú is het moment om mijn visie over en kennis van zuiver water met zoveel mogelijk mensen te delen. Binnenkort ga ik in Papendrecht een zintuiglijke workshop/bijeenkomst organiseren voor iedereen die meer over zuiver water wil weten.
Wie interesse heeft kan mailen naar k.thieme@hetnet.nl

Zie ook:
Papendrechtse theeproever Karel Thieme helpt 'theeland' Kenia (do, 8 nov 2012)
Thieme's echte thee op RTL4 (ma, 17 nov 2003)
Oefening distributie nooddrinkwatervoorziening (wo, 15 mei 2002)


Deel dit bericht met je vrienden!