Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

'De koning en ik' in dichtvorm

8 april 2013 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Voor de negende keer organiseert de sectie Letteren van de Stichting Culturele Raad Papendrecht de gedichtenwedstrijd. Wanneer u 16 jaar of ouder bent, kunt u meedoen.

Het thema is dit jaar: ‘de koning en ik’. Alle dichtvormen zijn toegestaan. De uit drie regels bestaande haiku, het veertienregelige sonnet, maar ook het aan nauwelijks regels gebonden vrije vers behoort tot de mogelijkheden. Laat uw fantasie de vrije loop. Er is een eerste, tweede en derde prijs te behalen, respectievelijk een irisbon van 40, 30 en 20 euro. De gedichten dienen uiterlijk woensdag 8 mei in het bezit te zijn van Frans Spaanstra, de voorzitter van de sectie Letteren. Ze kunnen per e-mail (c.spaanstra@upcmail.nl) of per post (Larikshof 3, 3355 RD Papendrecht) worden toegestuurd.
 
Zoals gebruikelijk vindt de prijsuitreiking plaats in Bibliotheek Papendrecht, op woensdag 29 mei a.s. Hans Verzijl, lid van de sectie Letteren en zélf dichter, zal net als vorig jaar de deelnemende dichters hierbij intensief betrekken. Aanvang is 20.00 uur; vanaf 19.30 uur is de bibliotheek open. De sectie Letteren hoopt en verwacht inmiddels dat het enthousiasme voor de gedichtenwedstrijd weer net zo groot zal zijn als de voorgaande jaren.

Lees meer over:

bibliotheek gedichten koning
Deel dit bericht met je vrienden!