dinsdag 28 september 2021

Alles over Papendrecht

Oranjecomité deelt vlaggen uit aan bewoners

25 april 2013

PAPENDRECHT - Burgemeester De Bruin van Papendrecht gaat ver als het er om gaat zijn gemeente voor te bereiden op de feestelijke dagen die komen.

Het Papendrechtse Oranjecomité heeft, in samenwerking met sponsor Fixet, iedereen die woont langs de route van de Stille Tocht op 4 mei, een gratis vlag, stok en vlaggenmasthouder aangeboden. Natuurlijk is het de bedoeling dat er dan ook op Koninginnedag en Bevrijdingsdag gevlagd wordt.

Omdat de tocht door een ouder deel van Papendrecht voert, zijn ook veel van de bewoners niet meer zo jong. Dan is zo’n gratis vlaggenpakket wel mooi, maar hoe krijg je als oudere alleenstaande dame zo’n houder ooit aan de muur?

Ook daar wist burgemeester De Bruin - in zijn vrije tijd een verwoed klusser - wel raad mee. Hij riep zijn Oranjecomité op om, gewapend met boor en verlengsnoer, iedereen langs te gaan op de route om aan te bieden de vlaggenmasthouder op te hangen.

En natuurlijk geeft hij zelf het goede voorbeeld. De eerst aangeboden houder werd door hem persoonlijk aangebracht op het huis van de heer en mevrouw Van Heekesen, Plein 4 in de oude karakteristieke Het Zand. Mevrouw Van Heekesen keek het vol bewondering naar de burgemeester en zei: ‘Ik wist dat we een goede burgemeester, maar dat hij ook nog zo kon klussen.’

Het is duidelijk dat de komende dagen veel gevlagd zal worden in Papendrecht.

 

Lees meer over:

oranjecomite vlaggen de bruin
Deel dit bericht met je vrienden!