Sunday 26 September 2021

Alles over Papendrecht

Talent en Metaal samen met Arnold Vanderlyde in Duurzaamheidsfabriek

28 mei 2013 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Op donderdag 13 juni 2013 organiseert Metalent alweer de 8e bedrijvenbijeenkomst voor lidbedrijven van Metalent, geïnteresseerde bedrijven, scholen en overige betrokkenen uit de arbeidsmarkt.

Door de grote toename van de vergrijzing in de techniek zullen er in de komende jaren veel goede vakmensen uitstromen. Hierdoor hebben de metaalbedrijven een enorme behoefte aan jonge talenten.

Metalent is een samenwerkingsverband van en voor circa 100 metaalbedrijven in de regio Zuid-Holland die de instroom in de metaal willen verbeteren.

Metalent biedt betaalde opleidingen en werkbanen van (v)mbo tot en met hbo en creëert kansen voor jongeren die hun talenten in de metaal willen ontwikkelen. Daarnaast werkt Metalent aan de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

In samenwerking met de opleidingsfondsen A+O en OOM, Kenteq, de vereniging van FME-CWM, de Metaalunie en het OBM Rijnmond organiseert Metalent de tweejaarlijkse bedrijvendag Talent voor Metaal.
 
Deze alweer 8e bedrijvendag vindt ditmaal plaats in de Duurzaamheidsfabriek op Leerpark Dordrecht, één van de praktijkopleidingscentra waarmee Metalent nauw samenwerkt.
 
De Metalent bedrijvenbijeenkomst zal dit keer o.a. worden begeleid door gastspreker Arnold Vanderlyde, drievoudig Europees kampioen boksen en drievoudig Olympisch medaillewinnaar. Arnold zal tijdens de bijeenkomst op een inspirerende manier de link leggen tussen topsport, ondernemen en persoonlijke groei.
 
Metalent is net als DMmetaal, DMjob en DMzzp een initiatief van Deltametaal. Deze in Barendrecht gevestigde stichting levert in de regio Rijnmond en de Drechtsteden goed opgeleid en gemotiveerd personeel voor de metaal, techniek, logistiek en overige industrie.
 
Bent u werkzaam in of voor de metaalsector en spreekt het bedrijfsvakschoolconcept van Metalent u aan? Bezoek dan de website www.metalent.nl voor het volledige programma en de mogelijkheid tot aanmelding. Aanmelden kan ook door een e-mail te sturen naar info@metalent.nl

Lees meer over:

duurzaamheidsfabriek leerpark
Deel dit bericht met je vrienden!