Sunday 19 September 2021

Alles over Papendrecht

Dennis Smit wint wielerronde van Papendrecht

1 juni 2013

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag 1 juni is de 60ste editie van de Wielerronde van Papendrecht verreden. Het parcours was net als voorgaande jaren uitgezet in de Westpolder met als nieuwe start en finish locatie de Constantijn Huygenslaan.

Om 12.45 uur stonden de Masters 40+ aan de start om 50 kilometer weg te trappen om de “Grote Prijs Shipping Factory”.
Winnaar werd Marcel Alma uit Harskamp. Allard Epping uit Utrecht kwam als 2e over de finish en Brian Burggraaf uit Velserbroek als 3e. Beste regiorenners waren Robert de Poel en Jorrit Noppen (beiden uit Dordrecht) met respectievelijk een 5e en 8e plaats.

Hierna kwamen om 14.15 uur de Sportklasse in actie om de “Grote Prijs Autobedrijven Van Wijngaarden”. Net als bij de Masters 40+ was een mooie koers te aanschouwen. Hoge snelheid, veel strijd en kwalitatief goede renners waren hiervan de oorzaak. Axle Hermans uit Bergschenhoek kwam als sterkste uit het complete peloton als 1e over de meet. Het erepodium werd na 50 kilometer koers daarnaast door Xander Moerman (Vianen) en John Oudshoorn (Uithoorn) met respectievelijk een 2e en 3e plaats beklommen. Papendrechter Chris Maas viel met een 4e plaats net buiten het podium.

Als slotstuk kwamen om 15.45 uur de Elite/Beloften in actie om de “Grote Prijs Rabobank Drechtsteden”. Dennis Smit uit Zwanenburg was net als in 2012 na 100 kilometer over het 1600 meter lange parcours de sterkste. Leander Schreurs uit Elburg werd 2e. Sander Oostlander uit Zwijndrecht werd in deze categorie als laatste gefeliciteerd door rondemiss Kim van den Hoogen.

Foto voorpagina: Pieter van den Berg
Andere foto's: Wim Schut

Lees meer over:

wielerronde westpolder
Deel dit bericht met je vrienden!