dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

Rechtszaak begonnen tegen verdachten van babbeltruc

5 juni 2013

PAPENDRECHT - Bij de Rechtbank Utrecht is vandaag Saskia Belleman aanwezig om verslag te doen van een rechtszaak waarin een bejaarde vrouw uit Papendrecht de dupe is geworden van een babbeltruc.

Om 9 uur is de zaak tegen 2 mannen die meerdere ouderen hebben opgelicht met een babbeltruc begonnen. De mannen belden aan bij oudere met de smoes dat ze van een gasbedrijf waren. Ze wilden controle doen i.v.m. een gevaarlijk gaslek. Bewoners moesten geld en sieraden klaarleggen om i.v.m. explosiegevaar snel te kunnen vluchten.  

De rechter beschrijft de oplichting van een dame in Papendrecht, in november 2012. Ze werd gebeld door iemand van een 'gasbedrijf'. De man zei haar geld klaar te leggen i.v.m. explosiegevaar. De vrouw moest aan de lijn blijven, want er was een monteur onderweg. De vrouw stopte 9000 euro in een plastic zak. Karel B. belde aan en legitimeerde zich als monteur. De vrouw meldde de man aan de telefoon dat de monteur was gearriveerd. Toen ze terugkwam waren monteur en geld verdwenen. Modus operandi was gelukt.

Wilt u de rechtszaak volgen dan kan dat via Twitter @SaskiaBelleman

Foto: SP Utrecht

 

Lees meer over:

politie babbeltruc papendrecht
Deel dit bericht met je vrienden!