Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Mobile Chillplek gepresenteerd door wethouder Koppenol

7 juni 2013 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - De BEMOP is een mobiele chill-plek (een bus) die van 13 juni t/m 25 juli en van 5 t/m 26 september op dinsdag en donderdagavond tussen 19.00 en 21.30 uur (in eerste instantie) bij het Cruijffcourt en in het sportpark de Oostpolder (bij het kunstgrasveld) zal staan. De BEMOP zal een bijdrage moeten leveren aan het terugdringen van de jongerenoverlast in de wijk Oostpolder.
 
De BEMOP is een initiatief van Bert Rodenburg die vanuit zijn werk met jongeren in Upstairs op het idee kwam. Hij wordt hierbij ondersteund door Youth for Christ LifeSpots. In nauwe samenwerking met jongerenwerk van Interval is het plan verder uitgewerkt en is het jongerenwerk nu de eerste huurder van de bus (die eigendom is van stichting de Schor).

In de BEMOP kunnen jongeren chillen, op de play-station spelen of kaarten. Daarnaast gaat het jongerenwerk diverse activiteiten (o.a. voetbaltoernooitjes) organiseren op bovengenoemde locaties waarbij de BEMOP uitvalsbasis zal zijn. De BEMOP is een variatie/verfijning van de bestaande Chill-inn methodiek.
 
De BEMOP is donderdag door wethouder Kees Koppenol aan de pers gepresenteerd.
Kees Koppenol:”We hebben als gemeente geen locaties in de wijk Oostpolder die in aanmerking kunnen komen om een Chill-inn in te plaatsen helaas. Vandaar dat wij de BEMOP als zeer geschikt aanmerken in deze wijk!”


Foto's: Pieter van den Berg.

Lees meer over:

bemop Oostpolder chillen
Deel dit bericht met je vrienden!