Sunday 26 September 2021

Alles over Papendrecht

Jarige Joran Hout eerste gebruiker van de BEMOP

14 juni 2013

PAPENDRECHT - Donderdagavond 13 juni was het de eerste avond dat de BEMOP op pad ging in Papendrecht. De standplaats van de BEMOP is naast het Cruyff Court in de Oostpolder.

Voor aankomst van de bus stonden de eerste jongeren al te wachten om de bus te kunnen gebruiken. Maar de eerste die de bus in gebruik mocht nemen was de jarige Joran Hout. Samen met wijkagent Marcel van der Rhee speelde Joran een voetbalspel op de in de bus aanwezige computer.

De BEMOP is een initiatief van Bert Rodenburg die vanuit zijn werk met jongeren in Upstairs op het idee kwam. Hij wordt hierbij ondersteund door Youth for Christ LifeSpots.

In nauwe samenwerking met jongerenwerk van Interval is het plan verder uitgewerkt en is het jongerenwerk nu de eerste huurder van de bus (die eigendom is van stichting de Schor).

In de BEMOP kunnen jongeren chillen, op de play-station spelen of kaarten. Daarnaast gaat het jongerenwerk diverse activiteiten (o.a. voetbaltoernooitjes) organiseren op bovengenoemde locaties waarbij de BEMOP uitvalsbasis zal zijn. De BEMOP is een variatie/verfijning van de bestaande Chill-inn methodiek.

Foto: Pieter van den Berg

Lees meer over:

bemop joran hout bert rodenburg
Deel dit bericht met je vrienden!