Sunday 26 September 2021

Alles over Papendrecht

Stofonderzoek omgeving Noordhoek gestart

27 juni 2013

PAPENDRECHT - Op 17 juni 2013 is een stofonderzoek gestart in de omgeving van de Noordhoek in Papendrecht. De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) heeft een gespecialiseerd bureau opdracht verleend om duidelijkheid te verschaffen over de ervaren stofoverlast in de omgeving.
 
Aanleiding
Bij OZHZ en de gemeente Papendrecht komen al jaren klachten binnen van bewoners in de omgeving van de Noordhoek over o.a. stofoverlast. Tijdens een eerdere bewonersinformatieavond over dit onderwerp, is toegezegd een stofonderzoek te laten uitvoeren tot in de wijk die grenst aan de Noordhoek.

De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) is de uitvoeringsorganisatie die namens de provincie Zuid-Holland en gemeenten toezicht houdt op bedrijven in de regio.
 
Doel stofonderzoek
In het buitendijkse gebied ten westen van de Noordhoek zijn meerdere bedrijven gevestigd, en de dijk zelf en de nabij gelegen rivier De Noord zijn drukke verkeersaders. Het stofonderzoek heeft als doel te achterhalen wat voor stof het is, wat de herkomst is en of het eventueel schadelijk is.
 
Metingen en monsters
Een gespecialiseerd bureau verricht in de periode van enkele weken metingen in het kader van de luchtkwaliteit en neemt stofmonsters in de omgeving van de Noordhoek in Papendrecht, waaronder de woonwijk achter de dijk. De duur van het onderzoek is mede afhankelijk van weersomstandigheden. De resultaten van het stofonderzoek worden op zijn vroegst aan het eind van de zomervakantie verwacht.

Foto: Pieter van de Berg (Stof op de vensterbank)

Lees meer over:

noordhoek stofoverlast
Deel dit bericht met je vrienden!