Sunday 19 September 2021

Alles over Papendrecht

Roy Hoornweg wint zilver op NK 10.000m

22 juli 2013

PAPENDRECHT - Onder tropische omstandigheden debuteerde Roy Hoornweg zondag in het Olympisch Stadion in Amsterdam bij het Nederlands Kampioenschap Atletiek op de 10.000m.

Het strijdplan was om er voor te zorgen dat er een dusdanig tempo werd gelopen dat Roy samen zou komen te lopen met de andere podiumkandidaten, Michel Butter en Ronald Schroers. Met kilometertijden van rond de 3 minuten, kwam na 6km dit trio dan ook alleen aan de leiding. Omstebeurt op kop lopend werd de spanning opgebouwd en zat het publiek te wachten tot één van de atleten een versnelling zou plaatsen. Het was Roy die op 800m van de finish het tempo opvoerde waardoor Ronald Schroers moest afhaken. Op 250m snelde Michel Butter de Papendrechter voorbij maar kon Roy wel aanhaken. Echter een laatste jump van de Beverwijker op 100m van de eindstreep was er voor de atleet van A.V.Passaat één teveel. Michel Butter, die over 4 weken bij het WK in Moskou op de marathon uitkomt, finishte in 29.52.65. Roy finishte als 2e in 29.54.60 voor Ronald Schroers in 30.02.71. 
 
Volgend jaar zal voor Roy alles in teken staan van kwalificatie voor het Europees Kampioenschap op de 10.000m.

Lees meer over:

av passaat Roy Hoornweg
Deel dit bericht met je vrienden!