dinsdag 28 september 2021

Alles over Papendrecht

Inrichting Ecozone in volle gang

5 augustus 2013 (door Hennie van der Zouw)

Papendrecht - Aan de Papendrechtse kant van polder Nieuwland zijn de werkzaamheden voor de inrichting van de ecozone in volle gang. De ‘plas-draszone’ zal de ecologische schakel gaan vormen tussen het open water van de Noord en het Groene Hart (via het park Noordhoekse Wiel).
 
Zij speelt ook een rol in de waterhuishouding van het bedrijventerrein Nieuwland. De zone dient als waterberging bij overvloedige regenval op het bedrijventerrein. Een pompsysteem houdt de doorstroming op peil. Bij droogte kan water uit de rivier in het gebied worden gepompt.

Op de locatie van de ecozone is een nieuw natuurlijk gebied aan het ontstaan met water en riet. Vanaf de Noordhoek komt er ook een fiets en wandelpad langs de ecozone.

 

Deel dit bericht met je vrienden!