dinsdag 28 september 2021

Alles over Papendrecht

Leestuin bibliotheek Papendrecht geopend

6 augustus 2013 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Lezen of schaken, in de zon of in de schaduw. Dit kan deze zomer in de binnentuin van de bibliotheek Papendrecht. De schaakvereniging Papendrecht/ Alblasserdam is op maandag aanwezig.

De tuin heeft alleen nog een geveldicht nodig. De binnentuin van de bibliotheek is opgeknapt en iedereen kan op het terras een boek, krant of tijdschrift lezen in een lounge- of terrasstoel. Op de grond ligt een groot schaakbord zodat jong en oud een potje kunnen schaken.

Op maandagmiddag tussen 14:00 en 16:00 uur is er iemand van de schaakvereniging Papendrecht/ Alblasserdam aanwezig voor advies of om gewoon te schaken. Als het te warm wordt, kan men naar binnen om af te koelen in de airco van de bibliotheek. Daar is ook een schaakbord aanwezig, maar uiteraard van een kleiner formaat.
 
Wedstrijd geveldicht voor leestuin
De muur in de leestuin heeft nog een geveldicht nodig. De bibliotheek is op zoek naar de bedenker van een pakkende dichtregel. Iedereen kan meedoen tot uiterlijk 12 augustus en zijn of haar dichtregel mailen naar redactie@bibliotheekzhzo.nl onder vermelding van Geveldicht. De spelregels staan op www.bibliotheekzhzo.nl. De prijs: een blijvende, in het oog springende regel in kleurige, 3D acrylaatletters op de muur in de tuin. En de winnaar verricht de feestelijke onthulling.

Lees meer over:

bibliotheek schaken
Deel dit bericht met je vrienden!