Sunday 26 September 2021

Alles over Papendrecht

Boskalis drijft boorplatform op en verleent droogdokdiensten via SMIT en Dockwise

9 augustus 2013 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt vandaag bekend onlangs een opdracht te hebben verworven voor het verlenen van assistentie bij de reparatie en het onderhoud van een halfafzinkbaar boorplatform in de Middellandse Zee. Boskalis heeft haar deel van het project succesvol afgerond.

Boskalis-dochter Dockwise was ingehuurd om een innovatieve droogdokoplossing te bieden als onderdeel van het reparatietraject. Gezien de afmetingen van het boorplatform en het feit dat er in de regio geen droogdok van voldoende omvang voorhanden was, kwam Dockwise met de innovatieve oplossing om de Dockwise Vanguard als droogdokfaciliteiten in te zetten. De Dockwise Vanguard is uniek gepositioneerd voor dergelijke grootschalige droogdokwerkzaamheden, evenals voor het vervoeren van zeer grote en zware objecten. Het boorplatform is op de Dockwise Vanguard geladen zodat reparaties konden worden uitgevoerd aan delen van het platform die anders onder de waterlijn zouden liggen.

Ook Boskalis-dochter SMIT was betrokken bij dit project, en verleende assistentie voorafgaand aan het droogdokken door het onder water uitvoeren van inspecties en het verrichten van tijdelijke reparaties.

Voor Boskalis is dit project van strategisch belang omdat het de mogelijkheden laat zien voor een gecombineerde inzet van maritieme diensten en materieel over de gehele breedte van de onderneming. Het gebruik van de Dockwise Vanguard als droogdok toont daarnaast de veelzijdigheid van het schip. De Dockwise Vanguard werd aanvankelijk gepositioneerd voor zwaar transport van grote, geïntegreerde objecten over zee, maar het onlangs aangekondigde contract voor het vervoeren van een FPSO (Floating Production,Storage and Offloading unit) en deze droogdokopdracht getuigen beide van de bredere potentie van het schip.

Lees meer over:

boorplatform droogdokken
Deel dit bericht met je vrienden!