dinsdag 28 september 2021

Alles over Papendrecht

Roy Hoornweg verslaat Jesper van der Wielen in Wijchen

26 augustus 2013 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag stond de “5 van Wijchen” op het programma, een wegwedstrijd over 5km. Roy Hoornweg die na zijn zilveren medaille op het NK 10.000m eerst van een korte vakantie had genoten wilde testen hoe de vorm was na twee zware trainingsweken.

Al snel na de start nam de Papendrechtse atleet resoluut de leiding. Na een korte versnelling rond de 1500m moest als laatste de Belg Antoine Duvivier er aan geloven en werd het verder een solorace voor Roy. De Nederlands kampioen 5.000m Jesper van der Wielen, die dit seizoen door fysieke ongemakken een wat minder seizoen kent, wist in de  tweede helft van de wedstrijd nog op te rukken naar de tweede plaats maar vormde voor Roy verder geen bedreiging meer.

Met een tijd van 14.21min bleef de atleet van TopSportPerfection slechts 4sec boven het parcoursrecord van Abdi Nageeye. Jesper werd 2e in 14.33min en Antoine Duvivier werd 3e in 14.44min.

Volgende week staat Roy bij de openingswedstrijd van het wegseizoen aan de start de 10EM van Tilburg.

Lees meer over:

atletiek vv passaat hoornweg
Deel dit bericht met je vrienden!