Sunday 26 September 2021

Alles over Papendrecht

Anne Zijderveld wint zilver op NK Olympische Afstand triathlon

2 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT / HENDRIK IDO AMBACHT - Zaterdag vond in Veenendaal het NK Olympische Afstand plaats. Bij de wedstrijd over 1500m zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen mocht bij het fietsen gestayerd worden. Anne kwam na een goed zwemonderdeel als 12e uit het water. Na een paar kilometer fietsen kon wist zij deel uit te maken van het peloton dat gevormd werd.

Tijdens de resterende kilometers werden ook de zeven vrouwen ingehaald die met voorsprong op de grote groep uit het water waren gekomen. Met een groep van 16 vrouwen begon Passaat atlete Anne aan het afsluitende looponderdeel. Al snel lag zij op de tweede positie achter de uiteindelijke winnares Marieke van der Vegt.

Na 5km was het verschil 16sec en had de Ambachtse een voorsprong van een halve minuut om de nummer drie Sione Jongstra. In de laatste 3km liep Anne toch weer langzaam in op de koploopster maar kwam ze 8sec te kort voor de Nederlandse titel, maar wist ze vol trots het zilver te veroveren. Na een 7e plek op het NK Sprint in Amsterdam kan de atlete van TopSportPerfection terugzien op een mooi triathlon seizoen.

Uitslag NK:
Mariek van der Vegt 2.04.02 uur
Anne Zijderveld 2.04.10
Sione Jongstra 2.05.00

Deel dit bericht met je vrienden!