Sunday 26 September 2021

Alles over Papendrecht

Rampoefening op Marktplein trekt honderden jonge kijkers

3 september 2013 (door Paul Schrandt)
Papendrecht –- Op maandag 2 september is de campagne 'De scholen zijn weer begonnen' met een ludieke en educatieve actie van start gegaan op het Markt in Papendrecht.
 
De actie markeert de start van het nieuwe schooljaar en een nieuwe campagne.  Er werd een situatie nagespeeld waarin een persoon bekneld kwam te zitten in zijn auto na een aanrijding met een andere personen auto. Het ongeval werd veroorzaakt door een fietsende scholier waarvoor de auto uit moest wijken. Naast een ambulance werden er diverse hulpdiensten ter plaatse gevraagd ter assistentie. De brandweer liet zien hoe het slachtoffer uit de auto geknipt werd. 
 
Voorafgaand vroeg wethouder Scheurwater aandacht voor de Mobiliteitsweek in week 38 (vanaf 16 september). In verband daarmee en in vervolg op de fietsactie van vorig jaar gaf de wethouder het stokje in de vorm van een kilometerteller door aan Collin Bessels, de voorzitter van wijkplatform Westpolder. Aan het eind van de Mobiliteitsweek wordt gekeken wie van de aangewezen personen binnen de Drechtsteden de meeste fietskilometers heeft gemaakt.
 

Foto's: Pieter van den Berg

Deel dit bericht met je vrienden!