Sunday 19 September 2021

Alles over Papendrecht

Duitse Elke Gebhardt winnaar van Hollands Ladies Tour in Papendrecht

6 september 2013

PAPENDRECHT -  Op vrijdag 6 september werd voor de tweede keer de Boels Rental Ladies Tour in Papendrecht en omgeving verreden. De eerste keer vond plaats in 2011 (zie link onder). Met succes heeft het Wielercomité Papendrecht zich ingezet om de etappe nogmaals naar Papendrecht te halen. Om half 12 vond ploegenpresentatie  plaats op de Markt. Aansluitend loste Burgemeester Kees de Bruin het startschot voor de vierde etappe.

De Duitse Elke Gebhardt van Argos Shimano won de 4e etappe Papendrecht - Papendrech. Ze reed samen met Vera Koedooder van het Sengers Ladies Cycling Team ruim 105 kilometer vooruit.

Het verschil met het peloton bleef lange tijd schommelen rondom de minuut. Tegen het einde van de wedstrijd leek het peloton onder aanvoering van Specialized Lululemon het gat te gaan dichtrijden. Een hapering in de achtervolging zorgde ervoor dat de vluchters weer genoeg voorsprong konden nemen voor de laatste kilometers. Daarin probeerden de twee vooraan elkaar los te rijden wat niet lukte.

In de finishstraat bleek de Duitse verreweg de sterkste in de spurt. Koedooder werd tweede en de Zweedse Moberg won de sprint van het peloton.
 

Foto's: Pieter van den Berg  en Ron Tiben.

Zie ook:

Lees meer over:

wielrennen
Deel dit bericht met je vrienden!