Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'P.O.R. dringt in brief aan op uitplaatsing Rivierendriesprong'
17sep 2013

P.O.R. dringt in brief aan op uitplaatsing Rivierendriesprong

PAPENDRECHT - Het P.O.R. staat voor 'Platform Overlast Rivierendriesprong,' en is een bewonersgroep uit Papendrecht, die zich hard probeert te maken voor uitplaatsing van het bedrijf 'de Rivierendriesprong'. Sinds 2004 is het P.O.R. al actief in Papendrecht, maar nog niet onder deze naam. Deze naam zijn deze groep ontevreden en ongeruste burgers pas onlangs gaan gebruiken.

Eerst, in de beginjaren van hun bestaan, heeft deze groep er steeds bij de gemeente op aan gedrongen om het bedrijf de R3S (de Rivierendriesprong) aan te pakken, maar omdat het bedrijf in Papendrecht te groot werd, zijn ze al snel met hun klachten naar de O.Z.H.Z. (Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid) gestapt. 

Het P.O.R. vertegenwoordigd naar eigen zeggen: "De mensen die het te druk hebben om actie te voeren, en de mensen die deze jarenlange strijd niet zien zitten".   

Het P.O.R. vindt dat de overlast die de buurt al vanaf 2004 ondervonden heeft van het bedrijf de Rivierendriesprong, zeer sterk verminderd moet worden, maar nog liever willen ze dat het bedrijf verhuist naar een andere locatie.

Volgens het P.O.R.  hoeft dit geen werkgelegenheidsverlies te betekenen. Sterker nog, zij vinden dat als het bedrijf op een andere locatie kan gaan zitten, het zijn behoefte tot uitbreiding kan verwezenlijken, en dan zelfs verder kan groeien.

Om hun standpunt duidelijk te maken aan de overheid, heeft het P.O.R. onlangs weer een uitgebreide brief hierover aan de Gemeente gestuurd.

Zie ook:
Lijst Lammers vraagt om onderzoek naar uitplaatsing overlastgevend bedrijf Rivierendriesprong (vr, 23 aug 2013)
Omgevingsdienst mag sancties opleggen bij De Rivierendriesprong (vr, 2 aug 2013)
Rivierendriesprong riskeert boete van 250.000 (di, 30 jul 2013)
Lijst Lammers dringt aan op onafhankelijk onderzoek bedrijf Rivierendriesprong (ma, 15 jul 2013)
Lijst Lammers vraagt om onafhankelijk onderzoek Rivierendriesprong (do, 25 apr 2013)
De Rivierendriesprong hangt boete van miljoen euro boven het hoofd (vr, 22 mrt 2013)


Deel dit bericht met je vrienden!